Pagina's

dinsdag 22 juli 2014

Mijn bijbaantje

 

Het is misschien al een aantal keer voorbij gekomen in blog posts en ik heb er eigenlijk nooit wat over verteld. Ik heb het over mijn bijbaantje, waar ik buiten mijn stage geld mee verdien. Ik werk er al een hele lange tijd en wijd daarom een artikel aan die baan!

Ik werk al bijna 3 jaar in een delicatessezaak. Een leuk klein winkeltje in een winkelcentrum in Den Bosch, de winkel draagt de naam VersInn. We hebben 2 winkels in hetzelfde winkelcentrum zitten die ook tegenover elkaar zitten. In de winkel waar ik het meeste sta verkopen we vers gesneden vleeswaren, vers gesneden kaas, salades, tapenade's en noten. In de andere winkel verkopen we gebak, vlaaien en vers belegde broodjes.

Als klein meisje kwam ik altijd al in die winkel, met mijn neus tegen de vitrines aan kijken naar de lekkere dingen die ik op mijn boterham wilde. Toen ik 14 was (bijna 15) wilde ik geld gaan verdienen, ik had al 3 jaar een krantenwijk gedaan en was het zat. Ik wilde meer geld verdienen om leuke dingen te gaan doen met vriendinnen. Mijn moeder vroeg toen aan mijn (toen nog niet) baas of ze nog mensen zochten en zo ja voor welke leeftijd. Hij zocht nog mensen en het maakt niks uit van welke leeftijd, ze kunnen het altijd leren zei die. Een week later ging ik op sollicitatiegesprek. Ik was bloednerveus en ik wist niet wat ik er van moest verwachten. Ik kreeg een mondeling sollicitatie en na 5 minuten vroeg die al of ik die week op zaterdag wilde komen werken. Ja natuurlijk wilde ik dat en zo had ik op mijn 14e een baantje.
Ook maken wij heerlijke schalen voor een feestje!
Ik had het vanaf het begin af aan al heel erg naar mijn zin. Ik had zeker 6 weken nodig om in te werken, ik moest natuurlijk leren vleeswaren te snijden. Welk vleeswaar op welke dikte gesneden moet worden, wel of geen velletjes tussen de plakjes en ik moest alle vleeswaren bij aam kennen. Dus ook verschillende soorten salami's en hammen. Daarnaast moest ik ook nog leren kaas te snijden, platte stukken of punten, hoe groot een pond kaas is en hoe groot een kilo. Hiernaast snijden wij ook nog plakken kaas hierbij moet je op de dikte letten, of de klanten de korsten eraf willen en hoe hard je moet duwen. Noten, tapas en salades had ik zo onder de knie.

Na een aantal maanden mocht ik aan de overkant gaan werken, tussen de belegde broodjes, vlaaien en gebak. Ook dit duurde weer even om in te werken, ik moest om kunnen gaan met het slagroom apparaat, de prijzen uit mijn hoofd kennen en weten wat er op welk broodje zit. Ik heb hier ongeveer een halfjaar gestaan en toen kwam er een vast persoon voor mij in de plaats. Ik ging weer lekker naar de vleeswaren en sta hier nu nog steeds, af en toe val ik nog wel is in in het andere winkeltje.

Ik werk hier nog steeds met plezier, nu met mijn stage kan ik helaas niet werken maar ik mag na mijn stage gewoon weer terug komen!

Hebben jullie ook zo'n leuk bijbaantje?
Kusjes Lieke ♡

3 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat je zo'n leuk bijbaantje hebt! :) Leuk om er wat meer over te lezen ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je een bijbaantje hebt. Veel plzier daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Altijd fijn zo'n bijbaantje, zeker als het je zo goed bevalt! Ik werkte elk weekend in de Free Record Shop toen ik nog studeerde, dat was ook echt heel leuk!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen