Pagina's

donderdag 28 november 2013

Recept: Sweet Desserts


Ik ging rond kijken op het internet en kwam zo veel lekkere toetjes/ taarten tegen en ze leken me allemaal echt super lekker en ik zou ze ook allemaal wel eens willen maken. Dat mag ik helaas niet van mama, want wat je maakt moet je ook weer opeten!
Cho­co­la­de­taartje met yog­hurt­ijs

INGREDIËNTEN

1/2 chocoladecake
125 ml slagroom
2 eetlepels suiker
50 g extra pure chocolade (72 % cacao)            
1 beker yoghurtijs bosvruchten (500 g)
1 bakje bramen


  • BEREIDEN

    • Cake in dunne plakken snijden en met glas 8 rondjes uitsteken 
    • Slagroom met suiker stijf kloppen. 
    • Chocolade grof raspen en door slagroom scheppen.
    •  Op vier borden cakerondje leggen, daarop klein bolletje ijs scheppen.
    •  Met cakerondje en nog een bolletje ijs bedekken
    • . Bramen rondom taartje leggen en met chocoladeroom garneren.

Man­go-char­lot­te

INGREDIËNTEN
  • 1 pak lange vingers (175 g)
  • 1 schaal mango, eetrijp (2 stuks)
  • 1 pakje gelatine (6 stuks)
  • 1 beker volle Franse kwark (500 g)
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 50 g suiker
  • 1/2 bakje granaatappelpitjes (a 120 g)

  • BEREIDEN

    • Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Bedek het papier met lange vingers, met de gesuikerde kant naar boven. Halveer de rest van de lange vingers in de breedte. Zet de helften rechtop tegen de zijkant van de vorm, met de gesuikerde kant naar buiten.
    • Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd 1/3 in partjes en bewaar afgedekt in de koelkast. Pureer de rest met de staafmixer.
    • Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Meng ondertussen de gepureerde mango met de kwark. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel door de kwark. Breng in een steelpan 2 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel door de kwark en schenk in de taartvorm. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
    • Garneer de charlotte met de partjes mango en de granaatappelpitjes. Neem uit de springvorm en serveer met het lint erom.
  • Fram­boos kwark­bol­taart

  • iNGREDIËNTEN
    • 1 cakerol met aardbeienvuling (300 g)
    • 5 blaadjes gelatine (pakje 6 stuks)
    • 2 bakjes frambozen (a 150 g)
    • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 2 zakjes vanillesuiker
    • 2 el suiker
    • 1 beker volle Franse kwark (500 g)

    • BEREIDEN
  • * Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een 1/2 cm en bedek de wand van de schaal ermee.
  • * Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Prak 1/3 van de frambozen fijn en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker. Spatel de kwark er luchtig door. Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor. Schep in de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op.
  • * Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de kwarkbol op een bord. Lekker met frambozen en aardbeien.
 
Nou ze lijken mij allemaal echt heel lekker. Ik wil ze het liefste allemaal gaan maken en opeten natuurlijk. Als ik het een keer doe maak ik daar ook wel een artikel over! Voor meer recepten moet je maar eens op het internet kijken.
 
Bedankt voor het lezen
Kusjes Quintyy
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten