Sacher torte is een soort chocolade cake in een taart vorm met chocolade erop en jam erin. Ik wist het ook niet maar ik keek op het plaatje en ik wist dat dit de taart was die ik wilde maken. Ik moest die taart maken omdat de familie Schoot op de koffie zou komen en dan ook lekker een stuk taart zouden krijgen.
♡ Een pak Sacher Torte ban Dr Oetker ( Beslag & Chocolade)
♡ 3 Eieren
♡ 150 gram boter
♡ 75 ml water
♡ Abrikozen Jam
Stap 1 ♡
Pak een mixbak en doe daar het beslag, de eieren, het water en de boter in. Mix dit op de laagste stand tot het een glad iets word. Mix het dan 3 minuten op de hoogste stand om het nog gladder en luchtiger te maken.
Oke let niet op mijn haren. Het zat in de carmenset :) Ik voel me hier net een huisvrouw haha
Stap 2 ♡
Stap 2 ♡
Doe het gemixte beslag in een springvorm. Vet de springvorm wel eerst in met boter, dan blijft het er niet zo aan vast plakken. Maak het beslag in de springvorm wel glad zodat het een mooie taart word
Stap 3 ♡
Doe de taart in de over voor ongeveer 40 minuten. Als hij klaar is kun je controleren of hij dus klaar is door een sateprikker in het midden te steken en als hij niet meer nat is of als er niets aan blijft hangen weet je dus dat hij klaar is.
Stap 4♡
Laat de taart goed afkoelen. Als hij goed is afgekoeld snij je hem door de lengte zodat je een boven en een onder kant krijgt. Doe nu op de onderkant de jam en dan de boven kant er weer op. Nu moet de chocolade erop. Laat de chocolade eerst smelten in een pan. Wel nog in de verpakking. Als dit goed is gesmolten doe je het over de bovenkant van de taart zodat het erover verspreid en een beetje aan de zijkant eraf valt. Laat dit ook afkoelen. Door het te laten afkoelen word de chocolade hart.
Dit was het hele recept en hij was heel goed gelukt en ook echt super lekker. Je kunt hem ook nog lekkerder maken met een beetje slagroom erop of ernaast. Deze taart ga ik zeker vaker maken.
Het ziet er lekker uit he :D
Bedankt voor het lezen
Kusjes Quintyy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten