Pagina's

woensdag 25 december 2013

Recept: kerstdiner

Vandaag is het eerste kerstdag. 
Ik heb in mijn vorige artikel gezegd wat ik een lekker kerstdiner vind en ik ga in dit artikel een recept zoeken die een beetje op mijn perfecte kerstdiner lijkt.




Voorgerecht:
Carpaccio.

INGREDIËNTEN
Rundercarpaccio
Pijnboompitten
Sla
Dressing
Kaas

Het is niet echt moeilijk om te doen.  Meestal kun je het gewoon allemaal bij elkaar neer leggen.
Het lekkerste is om de sla onder en op de Carpaccio te leggen.  Dan leg je er lekker veel kaas en een paar pijnboompitten op.  Over de sla kun je dan nog dressing doen


Hoofdgerecht;
Mijn hoofdgerecht heeft niet echt een recept nodig. Maar toch
INGREDIËNTEN
Aardappelenbollentjes
Vruchtjes uit blik of vers
Gorden blues of sateburger

Je legt alles gewoon op het bord.  Bij de aardappelbolletjes kun je ook nog lekker ketchup bij doen.


Nagerecht;
Iets met chocolade en ijs had ik verteld.  Ik heb op internet een lekker recept gezocht wat een beetje op mijn idee lijkt van het perfecte kersttoetje

INGREDIËNTEN
  * 2 sinaasappels
  * 4 bolletjes vanilleijs
  * 8 kletskoppen (koek)
  * 1 pak passie voor chocolade melk/puur met caramelsaus (2 x 150 ml)
  * 1 spuitbus slagroom (250 g)
  * 1/2 eetlepel cacao

BEREIDEN
Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vruchtvliezen uitsnijden. Partjes in waaiervorm aan kant op vier grote borden leggen. Van vanilleijs en kletskoppen 'ijswafeltjes' maken en op de borden leggen. Chocolademousse over de borden verdelen. Garneren met flinke toef slagroom. Cacao met behulp van zeefje over slagroom strooien.




mij lijkt het heel lekker om te eten.  Ik hoop jullie ook
Kusjes Quintyy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten